4-0-val kezdett a Barca, de az eredmény csalóka
 2021. július 22., csütörtök 9:05 - Joó Gabi
Ronald Koeman erősen tartalékos csapata a harmadosztályú Nastic Tarragonát verte az előszezon első edzőmeccsén.

Az elsőkeretből a cserekapus Neto, Dest, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Pjanic és Riqui Puig kezdett, a maradék posztokon a B csapat emberei játszottak.

A 4-0 így elég jó eredménynek tűnik, de ha azt nézzük, hogy a 38. perctől emberelőnyben játszott a Barcelona, és a 60. percig, amikor már csak B-s játékosok voltak a pályán, nem sikerült gólt rúgni, már kevésbé jó. Ha meg azt is, hogy az utolsó három gól a 85. és a 90. perc között esett, még kevésbé az. Ráadásul a megnyugtató második gól egy erősen megpattanó lövésből jött össze.

Aki viszont kiválóan jött ki a meccsből, az Rey Manaj: a fiatal csatár a padról beszállva szerzett mesterhármast. Az első gólja zseniális volt, a másodikat mellkassal rakta be, a harmadikat büntetőből. A második találat volt a szintén csere Alex Collado lövése, ami irányt változtatva került a kapuba.

A Barca még egy ideig nélkülözni fogja a vakációzó vagy onnan épp csak visszatért válogatott futballistáit, aztán majd kiderül, ki léphet közülük pályára a bajnoki szezonban is.