press - Network4 Online
A Lightning-edző szerint szabálytalan volt az Avalanche győztes gólja
 2022. június 23., csütörtök 16:46 - Joó Gabi
Jon Cooper rejtélyesen nyilatkozott a meccs után, de sejteni lehet, mire gondolt.

Az edző percekig taglalta, hogy mennyire szereti az NHL-t, milyen fantasztikus liga, és hogy milyen szerencsés, hogy itt dolgozhat, majd azt mondta,

“a szívem szakad meg a játékosaimért, hogy így ért véget a meccs, mert valószínűleg még mindig a jégen kéne lenniük”.

Konkrétan nem mondta ki, de erősen utalt rá, hogy szabálytalannak tartja a hosszabbításban esett Colorado-gólt, amivel az Avalanche Tampában győzött a Stanley Kupa-döntő 4. meccsén 3-2-re, és 3-1-re elhúzott a párharcban. Vagyis a bajnoki cím küszöbére került.

Cooper még hozzátette, hogy másnap, a következő sajtótájékoztatóján majd kifejti, mire is gondol pontosan.

Az említett gólt Nazem Kadri ütötte 12 percre a ráadásban, és első blikkre semmi különös nem volt benne, amíg a pakk a hálóba nem jutott. Onnantól volt egy kis üresjárat, ugyanis a korong beszorult a tartóvas és az azt borító szigetelés közé, és másodpercekig senki sem tudta, hová tűnt. Az Avalanche nem kezdett ünnepelni, a közönség is értetlenül nézett, amíg elő nem került a korong a kapu torkából.

Éles szeműek viszont kinyomozták, hogy az Avalanche valóban elcserélhette magát, a gól előtti pillanatokban eggyel több Avalanche-hokis lehetett a pályán, vagyis a bírók elméletileg szabálytalan gólt adtak meg.

Csakhogy reagált maga az NHL is, közleményben védte meg a bírók döntését.

Közölték, a meccs utáni, szokásos brífingen a négy bíró egyhangúlag állította, nem láttak túl sok embert a pályán,

vagyis a gól szabályos.

A Tampa egy éve, a NY Islanders elleni konferenciadöntőben hasonló helyzetbe került, csak akkor ők voltak a kedvezményezettek, látszólag ugyanígy, több emberrel a jégen ütöttek gólt, mint most az Avalanche, és nekik is megadták azt. Később a Lightning a főcsoportot, majd a Stanley Kupát is megnyerte.

A jelenlegi döntő 5. meccsére Denverben kerül sor, magyar idő szerint szombat hajnali 2-től élőben láthatják az ARENA4+ weboldalon.

A Lightningnak nyernie kell, hogy folytatódjon a széria, Avalanche-siker esetén eldől az idei Stanley Kupa.

NHL