press - Network4 Online
A Stanley Kupa-győzelem kapujában a Colorado Avalanche
 2022. június 23., csütörtök 9:33 - Joó Gabi
Hirtelen halállal vittek be kritikus ütést az NHL-döntő 4. meccsén a Tampa Bay-nek.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszották Tampában a finálé soron következő mérkőzését, aminek esélyese a 0-2-es állásról kapaszkodó címvédő Lightning volt. Két napja egészen sima 6-2-vel sikerült a szépítés, így joggal számított újabb győzelemre az Amalie Arena közel 20 ezres közönsége.

Úgy is indult minden, ahogy várták, sőt, még annál is jobban, Cirelli már 36 másodperc után megszerezte a tampai vezetést.

Kuemper kapus az első lövést fejjel védte, még a sisakja is leesett, de a kipattanóval már nem bírt.

Anthony Cirelli beüti az első gólt Darcy Kuempernek, akinek az előző lövés vitte le a fejéről a sisakot (Photo by Julio Aguilar/Getty Images)

Talán kissé túl korán is jött a gól, a következő szűk 20 percben ugyanis nem tudta növelni az előnyét a bajnok. Igaz, gólt sem kapott, vékonyka előnnyel ment a szünetre. Ami a második harmad negyedénél el is tűnt: a Victor Hedman kiállításának köszönhetően emberelőnyben játszó Avalanche Nathan MacKinnon góljával egyenlített, 1-1.

A vendégek már az előző meccsen is remekül használták ki emberfóros helyzeteiket, akkor Landeskog ütött kettőt két előnyből.

A Tampa a kapott gól után is irányított, Hedman pedig öt perccel később javított, az ő szólógóljával ment újra minimális előnnyel pihenni csapata.

Hedman még nagyon örülhetett góljának (Photo by Julio Aguilar/Getty Images)

A svéd védő a fél Lightningon átment, mielőtt fonákkal a kapuba tette a korongot, 2-1.

A Colorado viszont ezúttal szívósnak bizonyult, az utolsó harmad elején Coglianónak már előny sem kellett a gólszerzéshez, újra egyenlített az Avalanche, 2-2.

Hiába volt hátra még 17 perc a rendes játékidőből, a Tampa nem tudta bevinni a kegyelemdöfést, így a döntő során másodszor jöhetett a hosszabbítás. Az első meccsen, Denverben sem bírtak egymással a csapatok, akkor 3-3 után az Avalanche pár perc múlva döntött.

Ezúttal még 12 percet szenvedtek egymással,

ám újra a Colorado kerekedett felül, Nazem Kadri döntött hirtelen halállal, 2-3.

Kadri győztes gólja: a korong a kaputartó vasban ragadt, másodpercekig senki sem tudta, hogy eldőlt a meccs, az Avalanche is spéttel kezdett ünnepelni (Photo by Julio Aguilar/Getty Images)

A kanadai center lehet, hogy a párharcot is eldöntötte, ugyanis

csapata 3-1-re vezet a párharcban, és egyetlen győzelemre került a Stanley Kupától,

amit – magyar idő szerint – szombat hajnalban hazai pályán szerezhet meg,

míg a Lightningnak három meccset kellene nyernie zsinórban az újabb címvédéshez.

Ebből kettőt ráadásul biztosan Denverben.

A 4. meccset élőben láthatták az ARENA4+-on, és már felvételről is megnézhetik a weboldalon, ha idekattintanak, vagy választhatják az ARENA4-en csütörtökön 18:15-kor kezdődő ismétlést is. Az 5. mérkőzés szombat hajnali 2 órától jön, szintén élőben az ARENA4+-on.

NHL