press - Network4 Online
Az Arsenal egy Arsenal-legenda ellen indítja a szezont
 2022. augusztus 5., péntek 18:22 - Jordán Ákos
A Premier League nyitómérkőzése 20.45-től a MATCH4-en

Pénteken indult Magyarország legújabb sportcsatornája, a MATCH4, amelynek első “nagy dobása” az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Premier League nyitómérkőzése, amelyen a Crystal Palace az Arsenalt fogadja.

A londoni városi rangadó egyik érdekessége, hogy a hazaiak kispadján az a Patrick Vieira ül, aki játékosként 398 mérkőzésen lépett pályára az Arsenal színeiben, és többek között három bajnoki címet nyert az együttessel, amelynek a csapatkapitánya is volt.

A 107-szeres válogatott világbajnok francia szakember az előző idényben kétszer is megtréfálta egykori csapatát, az Emirates Stadionból ponttal távozott, miután 2-2-es döntetlent ért el a gárda, hazai pályán pedig 3-0-ra kiütötte az Ágyúsokat.

Az Arsenal a szokásosnál aktívabb volt az átigazolási piacon, és legfőképpen a címvédő Manchester Cityből erősítette meg keretét. A londoni klub 75 millió fontot utalt Manchesterbe, cserébe megkapta a brazil Gabriel Jesust, aki Erling Haaland érkezésével vált létszámfelettivé Josep Guardiola együttesében, valamint a védő Olegszandr Zincsenkót.

“Ők éveken keresztül úgy edzhettek és futballozhattak, hogy a világ legjobbjai segítették a fejlődésüket. Most eljött az ő idejük, nekik kell támogatni a mi fiatal játékosainkat, és megmutatni neki, milyen a győztes mentalitás” – mondta Mikel Arteta, az Arsenal edzője, aki az előző idényben az ötödik helyig vezette a gárdát.

“Ezek a futballisták éveken át úgy készülhettek és játszhattak, hogy a legjobbak voltak körülöttük és segítették a fejlődésüket. Most eljött az ő idejük, nekik kell támogatni a mi fiataljainkat, és megmutatni nekik, hogy mit jelent a győztes mentalitás” – fogalmazott a spanyol tréner.

A londoni rangadót 20.45-től láthatják a MATCH4 nézői.