press - Network4 Online
Botlott a Leipzig Bochumban, az utolsó helyre csúszott a Stuttgart
 2023. március 18., szombat 18:21 - Szántó-Kovács Levente
Ez történt délután a Bundesligában

Szombat délután négy mérkőzéssel folytatódott a német labdarúgó-élvonal 25. fordulója, amelyből hármat élőben láthattak a Network4 felületein. Kattintson IDE, és nézze vissza a 15.30-as meccseket a NET4+ SPORT-on!

A dobogó alsó fokán álló RB Leipzig a kiesés elől menekülő Bochumhoz utazott, amit az ARENA4-en mutattunk élőben. Marco Rose csapata hétközben hatalmas pofont kapott a Bajnokok Ligájában, 0–7-es vereséget szenvedett a Manchester Citytől az Etihad Stadionban. Azonban teljesen logikusan azt gondolhattuk, nem kell jobb lehetőség a lipcseiek önbizalmának növelésére, mint összecsapni a Bundesliga egyik leggyengébb együttesének számító Bochummal.

Azzal a Bochummal, amelyet idáig mind a nyolc találkozásuk alkalmával megvert a Leipzig, tavaly ősszel 4–0-ra.

A kék-fehérek alaposan rácáfoltak erre, rendkívül kompaktan, szervezetten játszva meglepték a vendégeket, Erhan Masovc 48. perces fejesével 1–0-ra nyertek, és otthon tartották a három pontot.

A vendégeknél Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is kezdőként lépett pályára, egyaránt 90 percet kaptak.

(Photo by David Inderlied/picture alliance via Getty Images)

A veszélyzónás riválisokkal szemben eddig is lélegzetvételnyi előnye volt az Augsburgnak, amely megmarad a következő fordulóra is, hiszen a bajorok emberhátrányban sem szenvedtek vereséget a feltámadóban lévő – elmúlt hét meccsén veretlen – Schalkétól. A végeredmény 1–1 lett, így Enrico Maassen tanítványai továbbra is a tizenkettedikek, karnyújtásnyira a középmezőnytől.

A gelsenkircheniek viszont maradtak az utolsó előttiek, egy pontra a bennmaradástól, ami per pillanat a Hoffenheimet jelenti.

(Photo by Stefan Puchner/picture alliance via Getty Images)

Volt csapata ellen vezethette a jelenlegit Bruno Labbadia, a Wolfsburg látogatott a stuttgarti Mercedes-Benz Arénába. A zöld-fehérek az első félidőben veszélyesebben futballoztak, szünet után pedig a vezetést is megszerezték, és mivel erre nem érkezett válasz, újabb 1–0-s sikert könyvelhettünk el a mai nap során.

A Stuttgart ezzel egyre nagyobb bajban, hiszen a 14. Bochum távolodott, az Augsburg és a Schalke osztozkodott a pontokon, a Hoffenheim pedig nyert, ami azt jelenti, hogy a svábok visszacsúsztak a tabella utolsó, azaz 18. helyére.

A szombat délutáni eredmények:

Bochum–RB Leipzig 1–0
Stuttgart–Wolfsburg 0–1
Augsburg–Schalke 1–1
Hoffenheim–Hertha 3–1