press - Network4 Online
Dárdai Herthája 3 pontos, akár a Lipcse
 2021. szeptember 14., kedd 18:03 - Joó Gabi
A berliniek a pocsék Bundesliga-rajt után egy meccs alatt egyenesbe kerülhettek.

Három meccs, három vereség, így kezdte a Hertha a Bundesliga-szezont, a sajtó már pedzegette, hogy a magyar edzőt bármikor meneszthetik. Bochumban viszont nagyon javított Dárdai Pál csapata, a 3-1-es idegenbeli győzelem lehűtötte az újságírókat.

Nem volt igazán szép a játék, a Bochum kapura lövésekben, szögletekben, a passzok számában és labdabirtoklásban is jócskán felülmúlta a Herthát, de hasztalanul. Ez volt Dárdai stratégiája, amit ki is fejtett.

“Az edzőnek el kell döntenie, hogy beadásokkal terheli-e a csapatát, miközben tudja, minden lepattanó potenciális kontralehetőség, ráadásul hatalmas üres területekkel. A 3-1 kiemelkedő eredmény, és nem emlékszem rá, hogy káosz lett volna a kapunk előtt. A beadásaik senkit nem találtak meg középen, a lövéseik a stadionon kívül értek földet. Mi vártunk, és labdát szereztünk. A játékunk nem mindig néz ki a legjobban, de a lényeg, hogy legyen területünk”

-idézte Dárdait a Kicker.

A Herta az első három körben a jelenleg 7. helyezett Kölntől, a száz százalékos tabellaelső Wolfsburgtól és a második helyen álló Bayerntől kapott ki, aztán jött a Bochum elleni siker. A csapat ezzel elmozdult az utolsó helyről, 3 pontjával 16., két pozícióra a táblázat legaljától. Nem mellékes, hogy ugyanannyi ponttal áll, mint a bajnokesélyesnek, de legalábbis top3-esélyesnek tartott RB Leipzig, ami jobb gólkülönbségével 12. Érdekes adat, hogy mindkét csapat ugyanannyi gólt szerzett, ötöt-ötöt.

Dárdai Pál (Photo by Fabian Strauch/picture alliance via Getty Images)

Dárdai jól tudja, mi kell ahhoz, hogy a Bundesligában maradjanak.

“Ennek a győzelemnek munkaszaga van, ez nálunk a legfontosabb, a munka. A válogatottszünet lehetőséget adott nekünk az újrakezdésre. Senki ne várja, hogy 0-ról 100-ra gyorsulunk, de ha 5 kilométerrel többet futunk az ellenfélnél, mint Bochumban, a sikerek automatikusak lesznek. Talán nem a legszebben, de nagyon hatásosan tesszük a dolgunk, ezért vagyok büszke a csapatra”

-dicsérte játékosait Dárdai.

A Herta váratlan idegenbeli győzelme után ráadásul remek lehetőséghez jut, péntek este, az ötödik körben az egypontos, tabellautolsó újoncot, a Greuther Fürthöt fogadja.

A meccset az ARENA4 élőben közvetíti 20:30-tól.