press - Network4 Online
Eljött a Hálaadás napja, a legszentebb fociünnep
 2021. november 25., csütörtök 16:01 - Gobinho
Mindhárom csütörtöki mérkőzés élőben az ARENA4-en

Az Egyesült Államok legnagyobb ünnepe a Hálaadás napja, ezt a napot pedig a futballszurkolók naptárjába is piros betűkkel szerepel, hiszen ezen a hagyományos csütörtökön rendszeresen három mérkőzést rendeznek, az ARENA4 pedig természetesen mindegyiket élőben közvetíti.

Először a Detroit Lions-Chicago Bears találkozó kerül képernyőre 18.30-tól, a hazaiak tradicionálisan résztvevő a Hálaadás napi mérkőzéseknek, ezek közül a második legtöbbet, szám szerint 18-at pedig éppen csoportriválisa, a Bears ellen vívta.

Photo by Nic Antaya/Getty Images

A Bears egy ötmeccses vereség sorozattal utazik a Ford Fieldre, az egyedüliként nyeretlen Lions otthonában, ahol a hazaiaknak talán most van a legjobb esélyük arra, hogy első diadalukat arassák. Könnyen elképzelhető, hogy a Chicago kispadján utolsó alkalommal ül majd Matt Nagy, akivel kapcsolatban már erre a hétre “belengették” a kirúgást, de egy Lionstól elszenvedett vereség bizonyára tényleg megpecsételné a sorsát.

A mérkőzést Kun Zsolt közvetíti Buday Zoltán szakértése mellett.

Ezt követően 22.30-tól jön a Dallas Cowboys, amely 1966 óta résztvevője az ünnepi műsornak, ellenfele ezúttal a széthullóban lévő Las Vegas Raiders lesz.

A találkozó legnagyobb kérdése, hogy a texasiak támadósora ezúttal melyik arcát mutatja: a Dak Prescott vezette egységet a liga egyik legjobbjának tartják, ennek ellenére az elmúlt hetekben például a Denver Broncos és a Kansas City Chiefs ellen is csődöt mondott, miközben az Atlanta Falconsszal szemben megállíthatatlan volt.

A kiváló irányítónak nagy segítséget nyújthat, hogy a támadófalba visszatér a posztja egyik legjobbja, Tyron Smith, ugyanakkor a korábbi Raiders elkapó Amari Cooper pozitív koronavírus tesztje miatt hiányzik.

A találkozó kommentátora Kerek István lesz, a szakkommentátori székben pedig Bencsics Márk ül.

Az éjszakai összecsapáson 2.20-tól a New Orleans Saints fogadja a Buffalo Bills együttesét.

Néhány hete akár még komoly rangadóként is beharangozhattuk volna a találkozót, de a Saints azóta elvesztette kezdő irányítóját, Jameis Winstont, ráadásul ezúttal sem számíthat Alvin Kamarára, aki egy gyengébb QB mellett is képes volt termelni a yardokat az együttes számára.

Photo by Tom Szczerbowski/Getty Images

A Saints legutóbbi három meccsét elvesztette, az Atlanta Falcons vagy éppen a Philadelphia Eagles sem tartozik az NFL topcsapatai közé, ugyanakkor a Buffalo is egy hatalmas pofonból érkezik, hiszen múlt vasárnap – ahogyan az ARENA4 nézői is láthatták – hazai pályán szenvedett kiütéses vereséget az Indianapolis Coltstól.

Ezzel együtt most a vendég gárda a találkozó esélyese, még akkor is ha a legutóbbi öt meccsét elbukta a Saints ellen, a Superdome-ban pedig 1998. december 27. óta nem tudott nyerni.

Hogy ez vajon most sikerül-e, az kiderült Kun Zsolt és Zahovay Ádám tolmácsolásában.

NFL