press - Network4 Online
Kanadai visszavágó az NHL-szezon második napján
 2021. október 13., szerda 19:14 - Joó Gabi
Csütörtök hajnal 1-től Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens élőben az ARENA4-en.

Ott kezdi a két csapat az Észak-amerikai Hokiliga (NHL) új idényét, ahol a Maple Leafs az előzőt abbahagyta, a torontói Scotiabank Arénában, de immár telt ház előtt, ami 2020 márciusa óta nem történt meg a csarnokban.

Tavasszal a két csapat a múlt idény rájátszásának első körében futott össze, és a Toronto már 3-1-re vezetett a sorozatban. Csakhogy elindult a Canadiens csodás feltámadása, ami a hetedik meccsen 3-1-es sikerrel hazai pályáján ütötte ki a Maple Leafst.

Májusban a Canadiens ünnepelt (Photo by Sam Morris/Getty Images)

A Canadiens utána egészen a Stanley – kupa-döntőig menetelt, ahol csak egy meccset nyert a Tampa Bay Lightning ellen, így simán bukta a finálét.

Úgy tűnik, a Canadiens van jobb formában ezúttal is, Cole Caufield épp a legutóbbi rájátszás elején, a Toronto ellen futott be, és most is elemében lehet. Kifejezetten jó passzban van másik fiatal sztárjuk, Nick Suzuki, aki nyolcéves hosszabbítással ünnepelte a szezonstartot, kedden bólintott rá új, átlagban évi 7,875 millió dollárt garantáló szerződésére.

A másik oldalon hiányozni fog legjobbjuk, Auston Matthews, aki augusztusi csuklóműtétje után van visszatérőben, de még nem bevethető, valószínűleg csak hétfőn játszhat először. Az első sorban Matthewst a csapatkapitány, John Tavares helyettesítheti, akinek legutóbbi tétmeccse a két csapat rájátszásbeli első mérkőzése volt: Tavares akkor szenvedett fejsérülést egy kemény összecsapás után, de szerencsére gyorsan rendbe jött, fizikailag rendben van, csak a visszavágással kell foglalkoznia.

Tavares Jeff Petryt üldözi (Rick Madonik/Toronto Star via Getty Images)

A Maple Leafs egyik legjobb szélsője, Ilja Mikejev hétvégén dőlt ki nyolc hétre törött hüvelykujjal.

A NHL-évad második napján öt meccset rendeznek, a Maple Leafs-Canadiens nyitja a sort szerdáról csütörtökre virradóra, hajnal 1-től, élőben azARENA4-en.

NHL