press - Network4 Online
Már csak nyolcan vannak versenyben
 2023. január 20., péntek 13:11 - Jordán Ákos
A hétvégén jön a playoff második köre

Már csak nyolc csapat van versenyben az NFL rájátszásában: a playoff második körének minden mérkőzését természetesen élőben közvetíti az ARENA4 – most lássunk néhány érdekességet a párosításokkal kapcsolatban.

A sort szombaton az Amerikai főcsoport első kiemeltje, a Kansas City Chiefs nyitja, azt a Jacksonville Jaguarst fogadja, amely a wild card körben 27 pontos hátrányból fordított a Los Angeles Chargers ellen.

Sorozatban az ötödik AFC-döntőjére hajt a Kansas City

A floridaiak számára jó előjel, hogy szombaton rendezik a találkozót, ugyanis Trevor Lawrence – a 2021-es draft első választottja – egész karrierjét tekintve még nem szenvedett vereséget ezen a napon, múlt héten is ekkor mutatta be négy TD-passzát és a csapat a fantasztikus fordítást.

Persze ettől még a Chiefs a találkozó favoritja: a gárda sorozatban ötödik főcsoport-döntőjébe juthat be, ezzel a harmadik gárda lenne az NFL történetében, amelynek ez sikerül: a rekordot a New England Patriots tartja egymást követő nyolc AFC-döntővel (2011–2018), míg az Oakland Raiders 1973 és 1977 között zsinórban ötször játszott a Super Bowlba jutásért (igaz, csak egyszer sikerült döntőbe jutnia, de akkor meg is nyerte a trófeát).

Vasárnap hajnalban az NFC első kiemeltje, a Philadelphia Eagles fogadja a csoportrivális New York Giantset, amely az első fordulóban meglepetésre idegenben verte a Minnesota Vikingst.

Daniel Jones és a New York Giants újabb meglepetést szeretne okozni (Fotó: GettyImages)

Ez lesz az első olyan playoff-találkozó az NFL történetében, ahol mindkét csapat irányítója legalább 600 futott yardot szerzett az alapszakaszban, Jalen Hurts, az Eagles QB-ja 760, míg a túloldalon Daniel Jones 708 yarddal fejezte be az alapszakaszt.

Vasárnap este Joe Burrow, a Cincinnati Bengals irányítója a Buffalo Bills ellen írhat történelmet: amennyiben a tavalyi Super Bowlon vesztes ohiói csapat győz, akkor az LSU korábbi klasszisa lesz az NFL történetének első 1/1-ese, aki 27. születésnapja előtt öt playoff-sikert arat. Mindemelett csatlakozhat Russell Wilsonhoz és Ben Roethlisbergerhez, akik első három szezonjukban öt meccset nyertek a rájátszásban.

Joe Burrow történelmet írhat (Fotó: GettyImages)

Hétfő hajnalban két “nehézsúlyú” playoff-csapat, a San Francisco 49ers és a Dallas Cowboys zárja a divisional kört: a texasi gárda története során 36 győzelmet aratott a rájátszásban, egy újabb sikerrel utolérné az örökranglista élén a New England Patriotsot – viszont ott lohol a nyakában a 49ers, amely ha nyer, ebben az összevetésben beéri ellenfelét.

Christian McCaffrey és a 49ers szinte megállíthatatlan (Fotó: GettyImages)

A RÁJÁTSZÁS ELSŐ FORDULÓJÁNAK PROGRAMJA MAGYAR IDŐ SZERINT:

Szombat:

Kansas City-Chiefs–Jacksonville Jaguars, 22.35

Vasárnap:

Philadelphia Eagles–New York Giants, 2.15
Buffalo Bills–Cincinnati Bengals, 21.00

Hétfő:

San Francisco 49ers–Dallas Cowboys, 0.30

NFL