press - Network4 Online
Nem borult a papírforma Hálaadáskor
 2022. november 25., péntek 14:44 - Jordán Ákos
A Hálaadás-napi meccsek már visszanézhetőek a NET4+ SPORT-on!

Csütörtök este rendezték a profi amerikaifutball-liga, az NFL szokásos Hálaadás-napi játéknapját, amelyen három mérkőzést is élőben láthattak az ARENA4 nézői.

Először a Detroit Lions fogadta a Super Bowl egyik favoritját, a Buffalo Bills gárdáját. A házigazda csapat – amely jó formában várta az összecsapást, hiszen egymást követő három fellépésén diadalmaskodott – alaposan megnehezítette esélyesebb riválisa dolgát.

A Detroit 23 másodperccel a vége előtt átvette a vezetést, de ennyi idő is elég volt Josh Allennek, hogy mezőnygól-távolságig vezesse a Billst, amely Tyler Bass rúgásával végül diadalmaskodott.

Ezt követően jött a Dallas Cowboys és a New York Giants csoportrangadója, a 7/3-as mérleggel rendelkező csapatok összecsapásán a házigazda texasiak Dak Prescott vezetésével diadalmaskodtak.

A Dallas irányítója karrierje során tizedik alkalommal nyert sorozatban a Giants ellen, legutóbb újonc szezonjában maradt alul a nagy riválissal szemben.

A hazaiaknál az év védője címre pályázó Micah Parsons két sackkel vette ki a részét a sikerből.

Az éjszakai találkozón a Minnesota Vikings fogadta a New England Patriots csapatát, a vendégeknél Mac Jones ugyan karriercsúcsot jelentő 382 yarddal fejezte be az összecsapást, azonban ez is kevésnek bizonyult a sikerhez.

A Vikingsban Kirk Cousins 299 yarddal és 3 TD-vel zárt, kedvenc célpontja, a liga egyik legjobb elkapója, Justin Jefferson 139 yarddal és egy TD-vel zárta a találkozót.

A klasszis WR egy NFL-rekordot is megdöntött, első három szezonjában ugyanis nála több yardot még senki sem szerzett,

a korábbi csúcsot a legendás Randy Moss tartotta 4163 yarddal.

A Vikings sikerének köszönhetően 9/2-re javította mérlegét.

NFL