press - Network4 Online
Nem várt izgalmak és egy bombameglepetés
 2023. január 16., hétfő 9:19 - Jordán Ákos
Ismétlések az ARENA4-en

Három mérkőzést rendeztek vasárnap a profi amerikaifutball-liga, az NFL rájátszásának első fordulójából, az ARENA4 természetesen mindegyiket élőben közvetítette.

A Buffalo Bills és a Miami Dolphins összecsapása úgy indult, amire számítani lehetett, az előzetesen toronymagas favorit Bills gyorsan elhúzott 17–0-ra, úgy tűnt, a papírforma beigazolódik és a floridaiak könnyedén búcsúznak.

Ezt követően azonban az irányító Josh Allen több nagy hibát is vétett, a Miami pedig ezeket kihasználva egyenlített, és teljesen kiegyenlített lett a mérkőzés. A Bills azonban a hajrában meg tudott újulni, Allen játéka is feljavult, és végül nagy nehezen kiharcolta a továbbjutást.

A Bills története során először nyert meg olyan playoff-meccset, amikor többször veszítette el a labdát, mint riválisa. Korábban mind a 13 ilyen találkozóját elveszítette. Allen a második QB lett a Bills históriájában, aki legalább 350 yardot és 3 TD-t passzolt egy playoff meccsen, eddig ez csak 1989-ben Jim Kellynek sikerült a Cleveland Browns ellen.

Ezt követően jött a Minnesota Vikings és a New York Giants összecsapása, amelyen a vendégek már a találkozó elején meglepték az NFC harmadik kiemeltjét, a második negyed elejére egy 71, egy 81 és egy 85 yardos támadás sorozattal 17–7-es előnybe kerültek.

A záró játékrész elején kiegyenlített a Vikings, de az utolsó TD-t a Giants szerezte, amely így meglepetésre továbbjutott, és készülhet a csoportrivális, első kiemelt Philadelphia Eagles elleni rangadóra.

Daniel Jones a harmadik QB lett az NFL történetében, aki egy meccsen legalább 300 yardot passzolt és 75 yardot futott, eddig ez csak Lamar Jacksonnak és Steve Youngnak sikerült.

Az éjszakai találkozón a tavalyi Super Bowlon vesztes Cincinnati Bengals fogadta csoportriválisát, a Baltimore Ravenst: a találkozót egy védelmi megmozdulás döntötte el a negyedik negyedben, Sam Hubbard egy fumble után 98 yardon át vett vissza TD-re a labdát. Az NFL történetében ez volt a leghosszabb olyan védelmi TD, ami meccset eldöntő volt.

Mindhárom találkozó visszanézhető a NET4+ SPORT előfizetői számára ITT.

NFL