press - Network4 Online
Pedro Acosta: A Moto2-es gép sokkal jobb nekem, mint a Moto3-as
 2022. január 14., péntek 19:59 - Joó Gabi
A Moto3-világbajnoknak nincs több célja 2022-re, mint precíznek lenni, és nem hibázni.

A 17 éves bajnok még tavaly beszélt róla, miért nem ugrott fel azonnal a MotoGP-be, bár remek bemutatkozó éve után lett volna rá lehetősége. Semmi értelme elsietnie semmit, még mindig csak 17 éves, és ezt ő is így gondolja. Nehéz év vár rá egy kategóriával feljebb is, de hogy mennyire, csak pár hónap múlva fog kiderülni.

“Tavaly mindenki azt mondta, micsoda nyomás van rajtad, mert vezeted a vb-t, de igazából az egész szezonban nem éreztem nyomást. Rutinos srácokkal kellett csatáznom, de most már van tapasztalatom is. Idén azt kell megtanulnom, hogyan menedzseljem a futamokat, emiatt nem lesz rajtam nyomás”

-nyilatkozta a Therace.com-nak adott interjújában.

Sőt, egyelőre úgy érzi, a nagyobb motor jobban fekszik neki, igaz, még csak tesztelte azt.

“A Moto2-es gép sokkal jobb nekem, mint a Moto3-as. Élvezetesebb, kuplungolni sem kell váltáskor. A fékezést, a kanyarodást kell megtanulnom. A precízebb motorosoknak kedvez, az első nap olyan volt vele, mint az első nap az iskolában, nem volt nehéz. De az biztos, hogy teljesen más, mint a Moto3, meg kell gondolnod, mit csinálsz. Ha most választanom kéne, azt mondanám, a Moto2 könnyebb lesz. Lazább vagyok a motoron, nem fáj semmim. A Moto3-at már az első szabadedzésen megéreztem, a Moto2-es első teszten 50 kör alatt semmit.”

A Moto2 egyértelműen ugródeszka, ám kihagyhatatlan:

“Tanulnom kell, belenőni a Moto2-be, mert ha nem, a MotoGP nagyon nehéz lesz. Jelenleg nincs is semmi célunk, a legfontosabb, hogy a mentális oldalon dolgozzunk, szuperprecíznek lenni, és nem hibázni.”

Acosta immár a Moto2-es gépen

A MotoGP-be pedig – bár akadtak ajánlatai bőven – KTM-mel akar eljutni, ami elméletileg már bebiztosította őt acsapatához 2023-ra is, amit szintén a Moto2-ben terveznek.

“A KTM volt az első márka, ami hitt bennem, amikor még semmim sem volt. Azóta ez a mondat van a fejemben, ‘mi hiszünk benned’. Azóta gondolom azt, hogy miért ne juthatnék velük a MotoGP-be. Meglátjuk, lesz-e hely a gyári csapatnál, vagy a Tech3-nál, de mindegy is, ugyanaz a matéria. Meg amúgy is elég lesz ezzel úgy két év múlva foglalkoznunk”

-fogalmazta meg a csapatával kapcsolatos lényeget a tinédzser.