press - Network4 Online
PL-csapatok csatája a Ligakupában
 2023. január 24., kedd 19:22 - Szántó-Kovács Levente
21.00-tól élőben a MATCH4-en és online

Már csak négyen maradtak versenyben az Angol Ligakupában, ma este az első elődöntő odavágóját, a Southampton és a Newcastle párharcát élőben közvetítjük a MATCH4-en és online, a NET4+ SPORT-on!

Nem kis bravúrt hajtott végre a Southampton a sorozat negyeddöntőjében, hiszen Premier League-sereghajtó létére kiejtette a PL címvédőjét és jelenlegi második helyezettjét, a Manchester Cityt. Sokkal könnyebb összecsapás a négy között sem vár Nathan Jones csapatára: az élvonalban harmadik helyen álló Newcastle United érkezik a St. Mary’s-be.

Az a Newcastle, amely novemberben, még a világbajnoki szünet előtt idegenben 4–1-re elpáholta ma esti vendéglátóját. A Szarkák akkori gólszerzői mind egészségesek, így Miguel Almiron, Chris Wood, Joe Willock és Bruno Guimaraes akár ma este is bevehetik Gavin Bazunu kapuját.

Legutóbbi meccsükön idegenben nyert 4 –1-re a Newcastle (Photo: GettyImages)

A Newcastle számára nem lesz ismeretlen feladat egy másik PL-csapatot búcsúztatni a sorozatból: a 32 között a Crystal Palace-on, a nyolcaddöntőben a Bournemouth-on lépett túl 1–0-s sikerrel, majd a negyeddöntőben a Leicester Cityt rendezte le 2–0-ra.

Ezzel szemben a Soton alsóbb osztályú együtteseket búcsúztatott a ManCity előtt, ám azokat se játszi könnyedséggel. A harmadik ligás ellenfelek közül csak a League One-ban kiesőjelölt Cambridge Uniteddel boldogult könnyedén (3–0), a Sheffield United és a Lincoln ellen kevésbé volt egyértelmű a továbbjutás kérdése. Előbbit büntetőkkel, utóbbit hátrányból fordítva győzték le a Szentek.

A bajnokságon kívül legutoljára 2006-ban találkozott egymással a Southampton és a Newcastle, akkor az NUFC örülhetett az FA-kupa nyolcaddöntőjében.

A kétmeccses párharc továbbjutója a Nottingham–Manchester United összecsapás győztesével játszhat a Ligakupa-aranyéremért.

Kezdés 21.00-kor a MATCH4-en és online, a mérkőzést Kandó Tamás kommentálja majd.