press - Network4 Online
Szépítés, természetesen hosszabbításban, nincs meg a döntő párosa
 2023. május 26., péntek 8:48 - Joó Gabi
5. meccsre megy a Dallas Stars és a Vegas Golden Knights az NHL-ben.

Összesítésben 3–0-ás vezetésről kezdte a Knights a negyedik meccset az éjjel a Stanley Kupa nyugati főcsoportdöntőjében, így nagy esély volt rá, hogy a lehető leghamarabb kialakuljon a finálé párosítása, ugyanis keleten a Florida Panthers már csütörtökön kisöpörte a Carolina Hurricanest.

Egy überszoros, végletekig kiélezett meccsen, Dallasban nem történt hasonló,

a Stars életben maradt.

Pedig kétszer is közel került a 4–0-ás söprés lehetőségéhez a Knights. William Karlsson már négy perc után megszerezte a vezetést, ám Jason Robertson még bőven az első harmad vége előtt egyenlített a Starsnak, emberelőnyből. A második harmad ugyanígy alakult, csak ezúttal Jonathan Marchessault alakította 1–2-re az állást, hogy aztán Jason Robertson egyenlítsen a hazaiaknak:

2–2 volt az állás két harmad után.

A harmadikban nem esett gól, így jöhetett az idei főcsoportdöntőkben már-már kötelezőnek látszó hosszabbítás: az előző hét meccsből ugyanis négy csak a ráadásban dőlt el, volt, hogy abból is csak a negyedikben.

Joe Pavelski

Ezúttal nem kellett sokat várni a döntésre, már bő három perc után eldőlt a meccs. Joe Pavelski vitte be a győztes találatot Brayden McNabb kiállítása után alig egy perccel, emberelőnyből. Talán mondhatni, Pavelski megérdemelte a sikerélményt: még a második körös párosításban, a Seattle Krakennek négy gólt ütött az első meccsen, amivel 38 évesen a rájátszások történetének legidősebb egy mérkőzésen négygólos hokisa lett, ám akkor 5–4-re mégis veszítettek. Most egyetlen találat is elég volt tőle.

3–2-re győzött a Stars, amivel 3–1-re alakította az összesített állást,

így vasárnap hajnalban jöhet az ötödik meccs, Vegasban.

Természetesen a legutóbbi rangadót is élőben láthatták a NET4+ SPORT-on, ITT már vissza is nézhetik, és

a következőt is adjuk, vasárnapra virradóra, 02:00 órától, ugyancsak a NET4+-on.

NHL